5 min read

Vastavuoroisuutta hierarkian sijaan - tällaista verkostojohtaminen on

By Yritystehdas on 15.6.2021 8:30

Kuuleva Oy on yksi Yritystehtaan Hautomo-valmennukseen osallistuvista yrityksistä. Psykoterapiapalveluita tarjoavalle Kuuleva Oy:lle lämminhenkisyys työyhteisössä perustuu erityisesti verkostojohtamisen keinoihin. Miten verkostojohtaminen Kuulevassa käytännössä toteutuu ja miten johtamista kehitetään yrityksen kasvaessa? 

Topics: Hautomo
3 min read

Robotiikka puheluissa auttaa ihmisiä enemmän kuin uskotkaan

By Yritystehdas on 31.5.2021 7:45

Robotiikka puheluissa voi tehostaa yritystoimintaa merkittävästi ja todella auttaa asiakkaita. Robotit eivät kuitenkaan saa lain mukaan myydä tuotteita tai palveluja puhelimitse. Millä tavoin puhelurobotti voi sitten tehdä yrityksen toiminnasta parempaa?

Topics: Hautomo
2 min read

Liikeidean kaupallistaminen on tärkeä osa liiketoiminnan rakentamista

By Oona Tynkkynen on 24.5.2021 8:00

Oletko joskus pohtinut, onko omasta tuoteideastasi liiketoiminnaksi? Jos olet, et ole suinkaan ainoa. Moni yrityksen perustamista miettivä pohtii tätä samaista kysymystä.

Topics: Kohti omaa liiketoimintaa Hautomo
7 min read

Mikä minusta tulee isona? – Työelämän muutokset

By Paula Koivupalo on 19.5.2021 7:45

Mitä muutoksia työelämässä tällä hetkellä tapahtuu? Miten valmistautua työelämän muutoksiin? Järjestimme ”Mikä minusta tulee isona” -webinaarin, jossa asiantuntijavieraamme Gradian kehitysasiantuntijan Merja Salmisen kanssa pohdimme työelämän muutoksia ja vaikutuksia työikäisiin 

Topics: Kohti omaa liiketoimintaa
5 min read

Ikääntymisen megatrendi vaatii uudenlaisia teknologisia ratkaisuja

By Yritystehdas on 11.5.2021 8:00

Ikääntymisen megatrendi on ollut länsimaisissa yhteiskunnissa pitkään polttava puheenaihe ja pelätty kehityssuunta. Se haastaa, mutta tuo toisaalta myös uusia mahdollisuuksia yrityksille. Yhdistettynä toiseen megatrendiin, kaikkialle sulautuvaan teknologiaan, voidaan saada aikaan tekoälyyn perustuvia, ikäihmisten hoivaa parantavia ratkaisuja. Tällaisia kehittää Yritystehtaan Hautomo-valmennukseen osallistuva Onerva Hoivaviestintä Oy. Tsekkaa, mistä Hautomossa on kyse.

Topics: Hautomo
8 min read

Sivutoiminen yrittäjyys opiskelujen ohella – mikä huikea mahdollisuus!

By Paula Koivupalo on 19.4.2021 8:15

Lassi Mustonen, tietotekniikan opiskelija Jyväskylän yliopistosta on yksi Ideasta yritykseksi -valmennuksen käyneistä opiskelijoista. 

Topics: Kohti omaa liiketoimintaa
7 min read

Ympäristövastuullisuus - mitä se tarkoittaa yritykselle?

By Oona Tynkkynen on 13.4.2021 8:15

Oletko pohtinut, mitä yritys voi tehdä, jos se haluaa toimia vastuullisemmin ympäristön kannalta? Tai millaista hyötyä ympäristövastuullisuus tuo yritykselle itselleen? 

Topics: Hautomo Bisnesvinkit
7 min read

Herätys vastuullinen yritys!

By Oona Tynkkynen on 13.4.2021 8:00

Lähes kaikenlainen yritystoiminta kytkeytyy jollain tavalla ympäristöön, luonnonvaroihin tai ilmastoon. Hyvin usein yrityksen toimintaa harjoitettaessa aiheutuu eriasteista haittaa ympäristölle joko suoraan esim. raaka-aineiden louhinnan seurauksena tai välillisesti esim. raaka-aineiden kuljetuksesta. Kuluttajat  peräänkuuluttavat koko ajan enemmän vastuullisuutta yrityksiltä ja edellyttävät vastuullisia tuotantoprosesseja, ympäristöystävällisiä materiaaleja sekä läpinäkyvyyttä yrityksen prosesseissa toimialasta riippumatta. 

Topics: Hautomo
4 min read

Etäjohtaminen vaatii esihenkilöltä systemaattisuutta

By Oona Tynkkynen on 25.3.2021 8:30

Etätyöskentely on tullut monelle tutuksi kuluneen vuoden aikana. Etätyöskentely on pakottanut monet omaksumaan ja oppimaan uutta nopeasti ja vaatinut monelta muutosjoustavuutta. Toisaalta myös kokemus etätyöstä vaihtelee suuresti ihmisten välillä. Toisille etätyö on kuin kirosana ja toisille taas unelma – monille jotain siltä väliltä.

Topics: Bisnesvinkit
2 min read

Demola Jyväskylä jatkaa hyvinvoinnin ja liikunnan projektilla

By Katriina Lahtinen on 17.3.2021 8:00

in English below

Keväällä Demola Jyväskylä jatkaa hyvinvoinnin, liikunnan ja terveyden teemalla. Haemme Demola-projektiin* yhteensä viittä opiskelijaa Jyväskylän yliopistosta ja Jyväskylän ammattikorkeakoulusta suunnittelemaan ja kehittämään yhdessä Jyväskylän liikunta- ja urheiluseurojen kanssa uudenlaista liikuntaharjoittelutilaa.

Haku ”Let’s Co-create Sports Center for Kids” -projektiin on auki 2.4. saakka.

Hae mukaan Demolaan!

Topics: Demola
8 min read

Yrittäjä - löydä motivaatio aktiivisempaan arkeen!

By Oona Tynkkynen on 16.3.2021 8:00

Elämme hyvin istumiskeskeisessä kulttuurissa. Monessa paikkaa meitä kehotetaan istumaan – ”ole hyvä ja istu”. Kouluissa opettaminen on pitkään tapahtunut istumalla pulpetissa. Istuminen on juurtunut meihin syvälle. Työpäivän aikana lenkille lähtenyt työkaveri näyttää lintsaajalta, jos aktiiviseen työntekoon ei ole totuttu. Silti meille paras tapa työskennellä, olisi vaihdella riittävästi asentoa ja tapaa tehdä työtä.

Topics: Performance Program - suorituskykyisempi startup Hautomo
5 min read

Taukojumppaa ja vaihtelua - vinkit terveellisempään työelämään!

By Oona Tynkkynen on 16.3.2021 7:45

Oletko sinäkin kuullut sanonnan istuminen tappaa? Ja silti niin monet hetket työpäivästä menevät istuen tietokoneen ääressä ja palavereissa? Näin ei tarvitse olla. 

Topics: Performance Program - suorituskykyisempi startup Hautomo
3 min read

Yrittäjävalmennuksesta apua myyntiin - samat työkalut yhä käytössä

By Paula Koivupalo on 25.2.2021 9:39

Elettiin vuotta 2014 kun kahden nuoren miehen tiimi oli päättänyt perustaa yrityksen visionaan rakentaa maailman suurin konsulttifirma ilman yhtäkään konsulttia. Ville Häll ja Jussi Galla olivat ideoineet yrityksen strategiseen kehittämiseen soveltuvan Topaasia-lautapelin, joka helpottaisi yritysten sisäistä keskustelua. Seuraavaksi tarvittaisiin tehokkuutta myyntiin ja maksavia asiakkaita.

Oletko starttailemassa omaa yritystä, tutustu valmennuksiimme

Topics: Kohti omaa liiketoimintaa
4 min read

Yrityksen IPR ja tuotekehitys kuntoon - voiko liikeidean suojata?

By Oona Tynkkynen on 15.2.2021 8:00

Monen suomalaisen helmasyntinä on suunnitella tuotetta liian pitkään. Monelle karvat nousevat pystyyn, kun he kuulevat, että pimeässä kopissa suunnitellaan tuotetta ja tullaan “valmiin” tuotteen kanssa ulos etsimään potentiaalisia asiakkaita.

Topics: Bisnesvinkit
5 min read

Myynti ratkaisee yrityksen kohtalon

By Oona Tynkkynen on 28.1.2021 16:00

Myynti on kaikki kaikessa kasvuyrittäjälle - se ratkaisee yrityksen kohtalon, sillä myynti tuo kasvun yritykseen. Tuotteen tai palvelun ei kuitenkaan tarvitse olla vielä valmis, kun myynnin ja vuoropuhelun asiakkaan kanssa voi jo aloittaa.

”On erittäin tärkeää käydä vuoropuhelua asiakkaan kanssa jo heti yrityksen alkuvaiheesta lähtien, Suomen Yrityskehityksen toimitusjohtaja Jukka Lassila muistuttaa.

Kaipaatko apua yrityksesi kasvun vauhdittamiseen? Tutustu Yritystehtaan hautomoon!

Topics: Bisnesvinkit
5 min read

PIMME – loistava keksintö ja hohtava liikeidea!

By Paula Koivupalo on 26.1.2021 11:47

Tarina siitä, kuinka oma innostus kasvoi liikeideaksi ja lopulta sivutoimiseksi yrittäjyydeksi.

Topics: Kohti omaa liiketoimintaa
2 min read

Kansainvälistyvä keskisuomalainen yritys: hae virtaa liiketoimintaasi!

By Katriina Lahtinen on 4.1.2021 10:22

Jyväskylän ammattikorkeakoulun Keski-Suomen globaali innovaatioekosysteemi etsii kansainvälistyviä yrityksiä Keski-Suomesta uuteen hankkeeseen! Hankkeeseen mukaan valitut yritykset saavat uutta virtaa liiketoimintaansa globaalin plug’n’play -palvelun kautta!

Hae NYT ottamalla yhteyttä hankkeen valmistelijoihin– haku auki on 13.1.2021! 

4 min read

Innovaatioputki - tutustu yrittäjyyteen!

By Yritystehdas on 7.12.2020 13:07

Oletko pohtinut yrittäjyyttä vaihtoehtona? Tai miettinyt voisiko sivutoiminen yrittäjyys olla itselle sopiva vaihtoehto opiskelujen tai työn ohella? 

Jyväskylä Entrepreneurship Society eli JESin on kehitellyt "innovaatioputken" kaikille yrittäjyydestä innostuneille Jyväskylän alueen opiskelijoille. Innovaatioputki on polku, joka mahdollistaa opiskelijalle todella kokonaisvaltaisen paketin yrittäjyyteen tutustumiseen matalalla kynnyksellä aina inspiroitumisesta ja alku kehittämisestä yrityksen perustamiseeen saakka.

Jokainen voi valita innovaatioputkesta itseään kiinnostavat tapahtumat tai kurssit - kaikkia ei ole siis pakko käydä, mutta se on mahdollista!

Kuuntele alta JESin podcast aiheesta ja sukella innovaatioiden ja yrittäjyyden maailmaan!

Topics: Kohti omaa liiketoimintaa
3 min read

Miten digimarkkinointia kannattaa lähteä suunnittelemaan?

By Paula Koivupalo on 25.11.2020 10:09

Digitaalinen markkinointi on kokonaisuutena laaja käsite, joka sisältää itsessään paljon teknologiaan viittaavaa termistöä. Aloittava digimarkkinoija saattaa tuskastua jo ensi metreillä tähän termien, teknologioiden ja mallien viidakkoon. Me halusimme viitoittaa tätä polkua alkuun ja antaa napakat suunnitteluvinkit digitaalisen markkinoinnin kanssa etenemiseen.

Topics: Kohti omaa liiketoimintaa
3 min read

Valmennus vahvistaa itsetuntoa

By Heidi Länsisalmi on 19.11.2020 8:10

Tiedänkö, kuka olen? Tiedänkö mitä haluan? Kontrolloinko elämääni?

Topics: Performance Program - suorituskykyisempi startup
2 min read

Digivalmennuskokonaisuudella valmennusta missä ja milloin vain

By Oona Tynkkynen on 5.11.2020 8:15

Yritystehtaan hautomovalmennuksen työkalut ovat käytettävissä missä ja milloin vain uuden digitaalisen valmennuskokonaisuuden myötä. Yritystehtaan digitaaliselta valmennusalustalta löytyy valmennusmateriaaleja kaikkiin Yritystehtaan metodin 12 teemaan Yritystehtaan Hautomoasiakkaiden käytettäväksi itsenäisesti sekä yhdessä valmentajien kanssa.Tutustu metodiimme Hautomo-sivulla.

Topics: Hautomo
4 min read

Yritystehtaan Esihautomosta NHL:ään

By Oona Tynkkynen on 20.10.2020 9:13

Yritystehtaan Esihautomossa oleva maailman ohuimman ja joustavimman viiltosuojaneuloksen kehittänyt Cutlon Team ponnisti kansainvälisille markkinoille ja NHL:ään. Mikä on Hautomo? Tutustu Yritystehtaan hautomoon.

Topics: Hautomo
3 min read

”Tuotekehitysrahoitus oli huikea lähtölaukaus projektillemme!”

By Paula Koivupalo on 6.10.2020 8:00

Elettiin talvea 2019, kun Schildtin lukiolainen ja media-alan yrittäjä Aapo Heiska päätti ystävänsä Arttu Martikaisen kanssa yhdistää intonsa yrittäjyydestä, taiteesta ja matkustamisesta. Ideoista kehittyi projekti, jossa tavoitteena oli tuottaa Youtube- ja Spotify-palveluihin sarja videoita, joissa haastateltaisiin rohkeimpia ja menestyksekkäimpiä nuoria eripuolilta Suomea. Aihe laajeni myöhemmin ja pojat päättivätkin kunnianhimoisesti napata haaviin rohkeimmat nuoret ei vain Suomesta – vaan ympäri maailmaa! Sarja sai nimekseen Oiwaltava Series, ja suurimmaksi tavoitteeksi määräytyi Amerikan länsirannikolla Piilaaksossa käynti kesällä 2020. Alkukipinä sai tuulta alleen Tuotekehitysrahoituksesta.

Topics: Kohti omaa liiketoimintaa
1 min read

Perustamisneuvontaa yrittäjille Keski-Suomen Yritysideassa

By Oona Tynkkynen on 20.8.2020 9:40

Keski-Suomen Yritysidea on avannut ovensa yritystoiminnan käynnistämistä suunnitteleville jyväskyläläisille kaupungin keskustassa Crazy Townin tiloissa. K-S Yritysidea on Gradian tuottama yritysten perustamisneuvontapalvelu, joka tarjoaa maksutonta tietoa, neuvontaa ja sparrausta liiketoiminnan aloittamiseen.

3 min read

Energisen ja tasapainoisen työelämän salaisuus

By Kati Rauhaniemi on 10.8.2020 16:30

Sanotko sinäkin, että olisi ihanaa nähdä enemmän ystäviä? Tai että olisi ihanaa, jos töiden jälkeen olisi virtaa harrastaa liikuntaa, pelata lasten keksimiä hassuja pelejä, innostua puolison uudesta ideasta, aloittaa uusi harrastus, siivota koko autotalli? Entä muistatko syntymäpäiviä, kokouksia, hammaslääkärikäyntiä tai ruokakauppalistaa ilman muistiinpanoa? Eikö olisi ihanaa, jos jokaisen yön uni olisi syvää ja rauhallista? Kuulostaako hyvältä? Jos annat itsellesi 5 minuuttia miettiä töiden kognitiivista ergonomiaa niin lupaan antaa muutaman ajatuksen siihen kaveriksi!

Topics: Performance Program - suorituskykyisempi startup
3 min read

Sukellus yrityksen talouden perusteisiin

By Oona Tynkkynen on 15.7.2020 8:00

Yrityksen taloushallinto ei ole edes kaikilla kokeneilla yrittäjillä se vahvin osaamisala, vaan osaaminen on jossain muualla. Taloushallinnossa on oma kielensä ja käsitteistönsä, joka menee helposti sekaisin. Päätimme purkaa taloushallinnon perusasioita helpommin ymmärrettäväksi niin aloitteleville kuin jo kokeneemmillekin yrittäjille, jotka kaipaavat kertausta.

Topics: Bisnesvinkit
2 min read

Tiimiesittely: Heidi Länsisalmi - suorapuheinen innostuja

By Heidi Länsisalmi on 7.7.2020 8:00

Heidi Länsisalmi on Yritystehtaan sosiaalinen ilopilleri ja innostaja, jonka verkostot ulottuvat laajalle. Heidillä on vahva kokemus pk-yrityskentältä ja asiantuntijayhteisöistä niin julkisen kuin yksityisenkin puolen organisaatioissa. Kauppatieteiden maisterina hän on erikoistunut työkulttuurien kehittämiseen. Toimiva työkulttuuri on hänen mielestään kasvuyrityksille strateginen vahvuus. Heidi on suorapuheinen tiimipelaaja, joka on voittanut yhteisöllisyyden edistämisestä Jyväskylän henki -palkinnon.

1 min read

Kaksi kovaa - Fibion & Onerva Hoivaviestintä Yritystehtaan hautomoon!

By Oona Tynkkynen on 30.6.2020 15:12

Yritystehtaan hautomo vahvistui kesäkuussa kahdella uudella, vahvasti hyvinvoinnin kentällä toimivalla startupilla, Onerva Hoivaviestintä Oy:lla sekä Fibion Oy:lla!

”Mahtava päästä osaksi mukaan Yritystehtaan hautomoa. Odotetaan innolla valmennusta ja sparrausta!” Onerva Hoivaviestinnän Ville Niemijärvi iloitsee.

Topics: Hautomo
2 min read

Demola Jyväskylän syksyn projektiin haku on käynnissä!

By Katriina Lahtinen on 23.6.2020 8:05

in English below

Topics: Demola
3 min read

Tuotekehitysraha: “Todelliselle arvolle on vaikea laittaa hintalappua”

By Oona Tynkkynen on 8.6.2020 11:43

Axiom5 Gamesin virtuaalitodellisuuspeli Thrust Issues:n demo on yksi projekteista, jolle myönnettiin Yritystehtaan Tuotekehitysrahaa syksyllä 2019 ja keväällä 2020. Tuotekehitysrahan tarkoituksena on kannustaa opiskelijoita ja oppilaitosten tutkijoita sekä henkilökuntaa tuomaan matalalla kynnyksellä ideoitaan esille sekä saada idean omistajat innostumaan yrittäjyydestä.

Topics: Kohti omaa liiketoimintaa
3 min read

Tiimiesittely: Mika Fisk – Joulupukin lähettiläs Keski-Suomelle.

By Mika Fisk on 6.5.2020 14:22

Mika Fisk on mies, jolla on missio saada elämä tuntumaan paremmalta meille jokaiselle. Tämän mahdottomalta tuntuvan unelman pohjalla on kuitenkin hyvin käytännönläheinen ja kaunis pyrkimys; tuottaa iloa ihmisten välisiin kohtaamisiin. Mikan ikiliekki, hänen halunsa pyrkiä ymmärtämään vaikuttavuuden mekanismeja, on vienyt hänet yksittäisten ihmisten palvelemisesta ryhmien ja lopulta yritysten, palvelemiseen. Asiakaskohtaamistaitojen rinnalle hän on hankkinut syvällisen osaamisen toiminnan rakenteista ja tavoitteellisesta johtamisesta. Mika nauraa paljon ja eniten itselleen. Mitä muutakaan voi, jos on kalalle allerginen?

4 min read

Demola Jyväskylä -tiimi laittoi Hippos2020-hankkeen virtuaalimuuviin!

By Katriina Lahtinen on 16.4.2020 14:19

Demola Jyväskylän tiimi, Daria, Hanne, Unna, Farhad ja Ryan, saivat hienosti maaliin projektityönsä Jyväskylän kaupungin Hippos2020-hankkeelle tiistaina 14.4 Yritystehtaalla. Tiimi esitteli laajaan paketin demoineen konseptistaan VRMove - virtuaalipeleihin ja laajemminkin uuden teknologian hyödyntämiseen pohjautuvasta liikuntapalvelukonseptistaan. Finaali-demossa mukana ollut yleisö piti näkemästään ja toivoi sille jatkoa. Myös Hippos2020-hankkeelle tiimin valitsema kehittämissuunta toi hyvää lisävauhtia: VRMoven kohderyhmä, Jyväskylän 15-30 -vuotiaat opiskelijat ja muutkin nuoret, ovat merkittävä tulevan Hippoksen ja sen palvelujen käyttäjäryhmä. He kaipaavat jotain uutta ja innostavaa oman liikkumisensa virittämiseen ja vahvistamiseen. Virtuaalitodellisuutta ja pelillisyyttä soveltamalla voidaan madaltaa kynnystä kokeilla erilaisia liikkumismuotoja ja liikuntalajeja. Niiden avulla voidaan tuoda viihdyttäviä ja peleihin liittyviä elementtejä mukaan liikuntaan yksin tai yhdessä tehden. Virtuaalimaailman keinoin luotua liikkumiskokemusta tiimi kokeili ja testasi jyväskyläläisessä Victory Pointissa, jossa testattiin mm. pelien kykyä innostaa ja laittaa käyttäjät tehokkaastikin liikkumaan, niin että syke nousee korkeimmillekin tasoille.

Topics: Demola
2 min read

Yritystehdas kehittämässä tekoälyyn liittyvää osaamista Jyväskylässä

By Katriina Lahtinen on 30.3.2020 14:17

Joukko tekoälyn soveltamisesta ja hyödyntämisestä kiinnostuneita toimijoita on tavannut säännöllisesti Yritystehtaalla alkuvuoden aikana. Joukon yhteisenä tahtona on nostaa esille ja vahvistaa tekoälyyn liittyvää osaamista Jyväskylän seudulla. AIJKL-tiimi on valmistelemassa laajempaa kehittämissuunnitelmaa ja sen toteuttamista vaiheittain jo kuluvan vuoden aikana. Konsta Rönkkö, alkuperäisen AIJKL-verkoston ja -tapaamisten käynnistäjä IBM:ltä, toivoisi, että Jyväskylän seutu tunnistetaan varteenotettavana tekoälykehityksen kärkialueena:

1 min read

Kolme vinkkiä parempaan keskittymiseen kotitoimistolla

By Henna Kautto on 27.3.2020 8:35

Miten keskittyä kotitoimistolla? Maailmalla poikkeuksellinen tilanne on pakottanut ihmiset kotioloihin niin töissä kuin vapaa-ajallaan. Kotona työskenteleminen koko perheen kotona ollessa vaatii joustoa ja erityisjärjestelyjä, jotta keskeytyksiltä vältyttäisiin. Normaaleissakin työoloissa ajatustyöläisen työnteko keskeytyy keskimäärin 70 kertaa päivän aikana. Keskeytyksiin hukkuu jopa kolmasosa työpäivän tuottavuudesta.*


Vaikka keskeytys tapahtuu sekunneissa, on tutkittu, että häiriötekijän tai keskeytyksen jälkeen meillä kestää 1-24 minuuttia ennen kuin pystymme palaamaan aiempaan aiheeseen yhtä syvällisesti kuin ennen keskeytystä. Kasvuyrittäjällä ei ole varaa heittää turhia minuutteja hukkaan, joten kaikki keinot kannattaa ottaa käyttöön. Miten työskentelyyn pystyy sitten keskittymään kotioloissa, kun muukin perhe on kotona?


Yritys- ja hyvinvointivalmentajamme Henna Kautto listasi kolme tärkeintä ohjetta parempaan keskittymiseen kotona:

Topics: Performance Program - suorituskykyisempi startup
1 min read

Laita itsesi alttiiksi uusille ajatuksille - Kuuleva Oy

By Oona Tynkkynen on 16.3.2020 6:32

Kuuleva Oy on Yritystehtaan hautomon uusimpia yrityksiä. Mukaan Yritystehtaalle Kuuleva tuli nimittäin vasta tämän vuoden tammikuussa. Kuuleva on lämminhenkinen psykoterapeuttien yhteisö, joka haluaa auttaa suomalaisten lasten, nuorten ja aikuisten henkistä hyvinvointia sekä parantaa työssäkäyvien ihmisten työkykyä. Kuuleva toimii tällä hetkellä viidessä kaupungissa, joista Jyväskylä on tuorein tulokas. Kaikkiaan töissä on reilu parikymmentä ihmistä, joista valtaosa on psykoterapeutteja.

Kuulevan kehitystyössä on mukana kolme kovaa – yrityksen toimitusjohtaja Paavo Haataja, Sirkka Makkonen ja Hugo Miskala. Kolmikko on osaamistaidoiltaan monipuolinen ja toisiaan hyvin täydentävä. Paavolla on kova, vuosien kokemus toimialasta, kun taas Sirkka on porukan substanssiosaaja, joka pystyy auttamaan psykoterapeutteja heidän omassa työssään. Hugon vahvuus on taas litteiden ja oppivien organisaatioiden kehittäminen.

”Meillä tiimissä jokainen katsoo tilanteita omasta näkövinkkelistään. Usein sen hetkinen paras ratkaisu tai ajatus löytyy jostain meidän kaikkien näkemysten väliltä. Meillä on kaiken kaikkiaan tiimissä hyvä eteenpäin menevä meininki”, Hugo Miskala sanoo.

Kuulevan unelma on tulla Suomen parhaaksi ja lämminhenkisimmäksi psykoterapeuttien työyhteisöksi. Unelmansa tavoittelun tueksi Kuuleva hakeutui Yritystehtaan hautomoon.

”Näimme, että laitamme itsemme Yritystehtaan ympäristössä alttiiksi uusille ajatuksille, jotka eivät meidän oman yrityksemme sisältä välttämättä löytyisi. Tämän lisäksi saamme sparrausta niissä isoissa kehityslinjoissa, mitkä olemme valinneet”, Hugo kertoo ja korostaa, että avoimena työympäristönä Yritystehdas tuo tullessaan satunnaisia kohtaamisia, jotka jollain jännittävällä tavalla ovat merkityksellisiä.

”Monesti kovaa mennessä oma ajattelu supistuu ja täällä sitä pääsee aina tarpeen mukaan laajentamaan", Hugo hymyilee.

Onko sinulla liikeidea tai innovaatio, joka kaipaa vauhtia kasvun tueksi? Tutustu Hautomoon sekä muihin palveluihimme!

Topics: Hautomo
5 min read

Performance Program: Parempi suorituskyky arjen pienillä valinnoilla 

By Henna Kautto on 9.3.2020 7:26

Usein kuulee sanottavan, että yrittäjän hyvinvointi jää taka-alalle yrityksen perustamisen jälkeenAsian ei kuitenkaan tarvitse olla niin. Ihminen voi olla yrittäjä ja silti voida hyvin. Performance Programin taustalla on ajatus tehdä startup-yrittäjien arjesta parempaa. Jo pienillä asioilla on iso merkitys omaan hyvinvointiin ja suorituskykyyn.

Startup-yrittäjän arki on monesti tarkkaan mitoitettua. Haluamme Performance Programin kautta tuoda esiin ketteriä toimintamalleja ja välineitä yrittäjän hyvinvoinnin ja suorituskyvyn ylläpitämiseen ja kasvattamiseen. Tämän vuoksi suomalainen käytännönläheisten liikunta- ja urheiluvälineiden valmistaja ja maahantuoja Gymstick on mukana Performance Programissa 
Monen yrittäjän arki on matkustamista. Reissun päällä oma hyvinvointi voi helposti unohtua, kun kuntosalikortti ei käykään reissupaikkakunnalla ja työpäivät venyvät. Otimme Performance Programiin mukaan tuotteita, joita on helppo kuljettaa mukana, ja joita voi näppärästi käyttää kotiharjoittelussa tai vaikka työmatkalla hotellissa. Esimerkiksi kuminauha tai erilaiset helposti mukana kulkevat treenisetit helpottavat treenit tekemistä hotellihuoneissa, joissa usein on tilaa muttei välineitä. Välineiden avulla vartin harjoittelun tekeminen työpäivän päätteeksi käy näppärästi ilman suurempia ponnistuksia ja olo on taas virkeämpi seuraavana päivänä. 
 
Lisää liikkumista työpäiviin
Yrittäjän hyvinvoinnin ja suorituskyvyn lisäämiseksi arjessa otettiin Performance Program -pilottiin mukaan viisi helposti mukana kulkevaa tuotetta Gymstickiltä: harjoittelumatto, kuminauha, functional trainerfasciapallo sekä -rulla. Yritystehtaalla välineet ovat kaikkien saatavilla helposti yhteisissä tiloissa, jolloin kynnys tehdä pieniä jumppaliikeitä kesken työpäivän pienenee. 

Kiireinen yrittäjä voi helposti mukaan otettavilla tuotteilla hoitaa hyvinvointiansa, vaikka päivät ovat kiireisiä. Lyhytkin harjoittelu riittää tuottamaan palautumista ja parempaa suorituskykyä. 
”Käytän välineitä toimistolla aina kun pystyn niin palavereissa kuin tauoilla. Entisellä urheilijalla kiristyksiä ja jumeja on ihan omaa tarpeeseen ja liikkuminen tekee hyvää vaihtelua istumiselle”, Yritystehtaan yritysvalmentaja Roope Pietilä kertoo.

Työpäivän aikana liikkumisesta on saatu hyviä tuloksia muun muassa Smartumilla. Alkuvuodesta 2019 Smartumilla alkaneessa kokeilussa työntekijät saivat käyttää työajasta kolme tuntia liikunnan ja kulttuurin harrastamiseen viikossa. 

Topics: Performance Program - suorituskykyisempi startup
3 min read

Demola Jyväskylä is pushing Hippos2020 project to the top!

By Katriina Lahtinen on 19.2.2020 13:37

Demola Jyväskylä was kicked off Monday 17.2. with a case of Hippos2020 project, an urban ecosystem and scene for sports and wellbeing, with a group of experts from Jyväskylän kaupunki - City of Jyväskylä, Business Jyväskylä, Tiimiakatemia, University of Jyväskylä, JAMK University of Applied Sciences, Conthrive, Yritystehdas and with our wonderful and multitalented student team. We here at Startup Factory are happy and proud to enable the students and the companies in Jyväskylä region the be part of the globally recognized process and network of Demola.
If you have an interest on wellbeing and sports and would like to comment or contribute to the project, please contact our Demola facilitator Katriina Lahtinen at Startup Factory or the project manager of Hippos2020 project Nina Rautiainen. Or do you have a case that you would like to get strengthened or brightened with foresighting, design thinking, quick prototyping and sense making, give us tips about it. We are also actively looking for students ready for multidimensional project and teamwork in the upcoming Demola projects. Application form for students at University of Jyväskylä and JAMK University of Applied Sciences is open for applicants at Demola website.
Student, apply now to Demola!
Read more about:
Demola
Startup Factory
More information about Demola Jyväskylä and partner organization contacts: katriina(at)yritystehdas.fi
Contact to Hippos2020 project: nina.rautiainen(at)jyvaskyla.fi
-------------------------------------------------------------------------

Topics: Demola
2 min read

Tiimiesittely: Oona Tynkkynen - viestijä villasukissa

By Oona Tynkkynen on 17.2.2020 7:00

Oona on Yritystehtaan tasapaino ja Zen-tyyppi. ”Mie” ja ”sie” kajahtaa tarvittaessa kovaankin ääneen, mutta enimmäkseen Oona käyttää viestintäkoordinaattorin työssään kahta korvaa. Hirmu ihanaksi tyypiksi kuvailtu Oona on lempeä persoona, jolla on aina päivän asuun sopivat villasukat jalassaan. Itsensä kehittämisestä kiinnostunut Oona kuvailee itseään hyvällä tavalla tuoreeksi tulokkaaksi ja löytää siksi uusia reittejä vanhojen kaavojen sijaan.

3 min read

Kasvuyrittäjän silmin: Ei ole pakko tehdä samoja virheitä kuin muut

By Oona Tynkkynen on 11.2.2020 14:43

Yritystehtaan hautomon monipuolisin tiimi taitaa löytyä Memonradum Unlimited Oy:n takaa. Mukaan mahtuu niin arkeologi, historioitsijoita, graafikko/UI-suunnittelija, koodareita kuin talousvelhokin. Taustajoukoista löytyy myös rautaista yrityspuolen osaamista.

Topics: Hautomo
2 min read

Performance Program: valvovan aktiivisuuskellon alla 24/7

By Henna Kautto on 5.2.2020 11:14

Yrittäjän arki on parhaimmillaan energistä flow-tilaa ja pahimmillaan se on stressaavia hetkiä, huonoa palautumista, heikkoa ravintoa ja vähäistä aktiivisuutta. Voimavarat voivat radikaalisti vähentyä kuormittavina hetkinä, jos ei ole valveilla omasta hyvinvoinnista. On huomattu, että startup-yrittäjän hyvinvointi on suorassa suhteessa yrityksen menestykseen kanssa. Yrittäjän hyvinvoinnin ja suorituskyvyn seuraaminen on siis yrityksen menestymiskyvyn seuraamista. On tärkeää saada tietoa aktiivisuudesta ja palautumisesta sekä treenistä ja unesta reaaliaikaisesti.
”Performance Program on oikeasti saanut oivaltamaan, että oma hyvinvointi on suoraan yhteydessä omaan bisnekseen. Jos voit itse huonosti, heijastuu se liiketoimintaasi”, Memorandumin toimitusjohtaja Elina Rauhala kertoo.


Polar Ignite –aktiivisuuskello on mukana Performance Programissa, koska haluamme pitää jatkuvasti huolta siitä, että yrittäjien palautuminen ja aktiivisuus ovat oikeassa suhteessa. Kello auttaa kohti tasapainoisempaa elämää keräämällä kokonaisvaltaisesti tietoa päivän mittaan. Kello muun muassa tarjoaa harjoitusohjelmia räätälöidysti keräämänsä datan perusteella. Esimerkiksi huonosti nukuttu yö antaa seuraavalle päivälle harjoitukseksi kevyttä liikuntaa ja kehonhuoltoa ja taas hyvin palautuneena saa mittariin treeniohjelman kovemmasta treenistä.

Topics: Performance Program - suorituskykyisempi startup
1 min read

Kasvuyrittäjän ei tarvitse pärjätä yksin - Ceili Oy

By Oona Tynkkynen on 27.1.2020 13:00

”Jokainen yritys ja yrittäjä tarvitsee tukea kasvun rakentamiseen”, Yritystehtaan hautomossa toimivan Ceili Oy:n toimitusjohtaja ja pitkänlinjan yrittäjä Sami Kettunen sanoo.

16 henkeä työllistävä Ceili toteuttaa asiakkailleen Salesforce-teknologiaan pohjautuvia digitalisaation ratkaisuja.
”Ratkaisuidemme avulla asiakkaat voivat hoitaa esimerkiksi asiakkuudenhallinnan (CRM), digitaalisen markkinoinnin sekä asiakaspalvelun. Kaikki nämä voidaan toteuttaa samalla Salesforce-alustalla”, Kettunen kertoo.

Topics: Hautomo
3 min read

Demola Jyväskylä potkaistaan liikkeelle - avaa silmät tulevaisuudelle

By Katriina Lahtinen on 20.1.2020 12:41

In English below.

Topics: Demola
2 min read

Performance Program: Yrittäjän stressitasot hallintaan

By Henna Kautto on 9.1.2020 12:31

Startup-yrittäjällä on usein monta isoa rautaa tulessa ja työ imee puoleensa. Työn ja muun elämän suorituskyvyn takaavan riittävän palautumisen tasapainoa voi olla haasteellista löytää. Stressitaso vaikuttaa suoraan aivojen suorituskykyyn. Huonosti palautuneena ja ylivireystilassa päätöksentekokyky tutkitusti heikkenee ja keskittymiskyky hukkuu varsinkin, jos to do -lista on pitkä ja moniosainen.

Tämän vuoksi Firstbeatin hyvinvointianalyysi on osa Yritystehtaan Performance Programia. Hyvinvointianalyysin avulla voidaan tarkastella, missä stressitasot työpäivän aikana liikkuvat, ja miten omaa stressiä voi säädellä. Hyvinvointianalyysillä saadaan tutkittua ja laadukasta tietoa siitä, miten kasvuyrittäjän hyvinvointia ja suorituskykyä voidaan yksilöllisesti parantaa löytämällä esim. oikeanlaiset työskentelytavat ja -ympäristöt. Analyysin kautta on mahdollista saada merkityksellisiä ja pysyviä tuloksia aikaiseksi yrittäjän hyvinvoinnin ja suorituskyvyn parantamisessa.

Yritystehtaan Performance Programissa on mukana Yritystehtaan hautomoyritysten yrittäjät, joista yksi on Heimo Finland Oy:n Kalle Harmaala. Harmaalalle Hyvinvointianalyysi on jo entuudestaan tuttu useamman vuoden ajalta. Alkujaan Hyvinvointianalyysi tuli tutuksi urheilijana.

”Aiemmin urheilu oli minulle niin sanotusti se päätyö. Silloin Firstbeatilla seurattiin palautumista harjoittelusta. Urheilu-uran jälkeen olen halunnut jatkaa palautumisen seuraamista. Nyt suurin kuormitus tulee töistä, eikä urheilusta, jolloin seurattavat asiat ovat vähän muuttuneet. Tapa liikkua on muuttunut urheilu-uran jälkeen, joten Hyvinvointianalyysi on myös keino tarkkailla omaa kuntoa palautumisen ohella”, Harmaala sanoo.

Topics: Performance Program - suorituskykyisempi startup
2 min read

Tiimiesittely: Katriina Lahtinen - palvelumuotoilun Sense Making -lady

By Katriina Lahtinen on 27.11.2019 15:40

Katriina on suomalaisen palvelumuotoilun esitaistelija ja Sense Making -lady, joka tykkää tehdä asioita näkyväksi. Katriina saa usein vastata kysymykseen siitä, mitä palvelumuotoilu on? Katriina on palvelumuotoillut liikaa ja toisinaan liian aikaisin, mutta vienyt yhtä lailla maaliin osuvia vetoja ja vientiavauksia useille teknologiayrityksille. Katriina haluaisi rohkaista ihmisiä kokeilemaan rinnakkain käytäntöä ja tutkimusta palvelumuotoiluprojekteissa. Lisäksi hän haluaisi kannustaa itseään ja muista näkemään asioita huumorin kautta. Itse hän aikoo repiä iloa tulevan vuoden aikana osallistumalla uudelleen ylioppilaskirjoituksiin – mitokondriot ja soluhengitys kun ovat Katriinasta niin rentouttavia iltasatuja - kemiaa ja fysiikkaa unohtamatta.

4 min read

Herätä tunteita, mittaa tuloksia

By Oona Tynkkynen on 29.10.2019 14:17

Brändääminen ei ole suinkaan uusi juttu, mutta vielä viimeaikaisten tutkimusten mukaan yli 80% yritysjohtajista määritteli brändin olevan yhtä kuin yrityksen logo.

Topics: Bisnesvinkit
3 min read

Miten tulevaisuus muuttaa työelämää?

By Oona Tynkkynen on 28.10.2019 15:44

”Maailman muutos ei tule enää koskaan olemaan niin hidasta kuin se on nyt”, sanoo Gradian kehittämisasiantuntija Merja Salminen.

Topics: Kohti omaa liiketoimintaa
4 min read

Menestyjä satsaa hyvinvointiin

By Oona Tynkkynen on 28.10.2019 14:59

Kasvuyrittäjiä yhdistää palava into ja halu kehittää yritystoimintaansa. Tämä luo sitoutumista työhön, mutta haastaa palautumisen ja jaksamisen. Yrityksen ja yrittäjän hyvinvointi kulkevat rinnakkain ja jotta yritys voi menestyä, täytyy yrittäjän pitää itsestään huolta.

Topics: Performance Program - suorituskykyisempi startup
5 min read

Take your business global in a smart way - we are here to help you

By Yritystehdas on 28.10.2019 14:20

Going global is not always easy, but fully possible. The most important thing is to understand that you don't need to complete the journey alone, as there is a lot of support and help available all around.

Topics: Bisnesvinkit
1 min read

Esihautomosta steppejä kasvuun - Workant taklaa rekrytoinnin haasteita

By Oona Tynkkynen on 19.6.2019 12:44

Workant kehittää uudenlaista rekrytointialustaa Yritystehtaan esihautomovalmennuksessa. Esihautomossa kartoitetaan idean potentiaalia ja kehityskohtia sekä sparrataan ideaa kohti kasvubisnestä.

1 min read

Uudenlaisesta innovaatiosta suojaa hädänalaisille

By Yritystehdas on 13.6.2019 13:15

Keskisuomalaisen Hannu Piispasen kehittämä uudenlainen innovaatio tarjoaa suojaa hädänalaisille. Hannu on hakemassa idealleen kasvua Yritystehtaan esihautomovalmennuksesta. Esihautomossa ideaa ja sen potentiaalia testataan ja startupin kasvun palikoita asetellaan kohdalleen yhdessä kokeneiden valmentajien kanssa.

Erilaiset konfliktit ja luonnonkatastrofit ovat pakottaneet yli 70 miljoonaa ihmistä jättämään kotinsa. Piispasen innovaatio tarjoaa uudenlaisen ratkaisun kriisialueille. Quick SafeHouse  -elementtiasunnot ovat nopeita rakentaa sekä turvallisia ja kestäviä majoitusvaihtoehtoja esimerkiksi pakolaisleireille ja slummialueille.
Topics: Hautomo
2 min read

Tiimiesittelyt: Paula Ylipulli - organisaattori isolla moottorilla

By Paula Koivupalo on 31.5.2019 14:32

Paula on parhaimmillaan kokonaisuuksien hallinnassa ja nainen paikallaan, kun on tehtävä päätöksiä rivakasti. Rovaniemeltä kotoisin oleva Paula ei seisoskele missään kovin kauaa, sillä perimätiedon mukaan silloin voi jäätyä paikalleen. Paula ei päädy koskaan umpikujaan, koska luonteelleen ominaisesti asiasta otetaan opiksi ja hyödynnetään se tieto seuraavalla polulla.

1 min read

Yritysideat lentoon - etuoikeutena valmentaminen

By Yritystehdas on 11.4.2019 14:35

Olen saanut olla vetämässä Ideasta Yritykseksi -valmennuksia ja sparraamassa yritysideoita Yrittäjävalmennuksessa muutamien vuosien ajan. Nämä prosessit ovat ehdottomasti työni parhaita puolia! On hienoa olla näkemässä, miten yritysideat kirkastuvat ja konkretisoituvat ja toiminta tehostuu.

Topics: Kohti omaa liiketoimintaa
3 min read

Menestyvää yritystä johtaa hyvinvoiva ja suorituskykyinen yrittäjä

By Henna Kautto on 10.4.2019 20:54

Olen työssäni huomannut, että yrittäjyyden alussa monen mielessä pyörii monenlaiset arkiset asiat. Tyypillisiä kysymyksiä on: Miten johdan aikaani? Miten perheeni ja ystäväni suhtautuvat tulevaan? Miten saan perheelleni riittävästi aikaa ja miten jaksan itse? Lähes jokainen yrittäjäksi lähtenyt on varmasti kuullut ja nähnytkin kuinka koko elämä voi lipua kohti liian pitkiä työpäiviä. Pikkuhiljaa yrittäjä saattaa huomata, että kaikki pyörii yrityksen kautta. Liian monelle yrittäjälle on käynyt niin, että oma hyvinvointi on vaakalaudalla.  Jos oma kunto on ollut heikko se alkaa vaikuttaa kaikkeen toimintaan ja jopa liiketoimintaan. Yrittäjähän on itse yrityksen moottori ja moottorista hiipuu tehot, mopo liikkuu hitaammin. Kasvuyrittäjälle oma suorituskyky on koko yrityksen pohja. Menestyvää yritystä johtaa hyvinvoiva ja suorituskykyinen yrittäjä.

Topics: Performance Program - suorituskykyisempi startup