1 min read

Esihautomosta steppejä kasvuun - Case: QS-House

By Yritystehdas on 13.6.2019 13:15

Topics: Hautomo
gesto

Uudenlainen innovaatio tarjoaa suojaa hädänalaisille ja hakee kasvua Yritystehtaan esihautomovalmennuksesta. Esihautomossa ideaa ja sen potentiaalia testataan, ja startupin kasvun palikoita asetellaan kohdalleen yhdessä kokeneiden valmentajien kanssa.

Erilaiset konfliktit ja luonnonkatastrofit ovat pakottaneet yli 70 miljoonaa ihmistä jättämään kotinsa. Keskisuomalaisen Hannu Piispasen innovaatio tarjoaa uudenlaisen ratkaisun kriisialueille. Quick SafeHouse  -elementtiasunnot ovat turvallisia ja kestäviä majoitusvaihtoehtoja esimerkiksi pakolaisleireille ja slummialueille.

”Näin joskus 90-luvulla tv-kuvaa Haitista, jossa ihmiset olivat mutakriisin takia menettäneet talonsa, ja tilapäismajoitukseksi tuodut teltat eivät kestäneet viikkoakaan. Ajattelin, että on oltava jokin parempi ratkaisu”, muistelee rakennusalalla uraa tehnyt Piispanen idean syntyä.

Piispasen QS-House on mukana Yritystehtaan esihautomovalmennuksessa. Valmentaja Marko Sorrin mukaan hankkeella on valtavasti kansainvälistä potentiaalia, sillä se pyrkii ratkaisemaan valtavaa globaalia haastetta.

”Maailmassa on yli 70 miljoonaa ihmistä vailla asuntoa joko luonnonkatastrofien tai konfliktien takia. Pakolaisten määrä kasvaa vuosittain noin 5­-10 prosenttia. QS-House on aito ratkaisu yhteen suurimmista humanitaarisista haasteista ja markkina on valtava”, kannustaa Piispasen valmentaja Marko Sorri.

EPS-materiaalin ansiosta QS-House on hygieeninen, kevyt ja kestävä ratkaisu, johon voidaan yhteen huoneeseen tunnissa majoittaa 15 aikuista ja kuudessa tunnissa luodaan majoituspaikat 90 henkilölle. Rakentamista nopeuttaa mehiläiskennomainen rakenne, jolloin yksi seinä toimii useamman huoneen seinänä. Kierrätettävä ja kestävä majoitusratkaisu suojaa sekä kylmältä että kuumalta sekä sateelta ja tulelta.

Piispanen ja Sorri ovat olleet mukana Team Finlandin vienninedistämismatkoilla muun muassa Jordaniassa, jossa palaute ideasta on ollut erittäin hyvää.

”Tavoitteena on rakentaa tämän vuoden aikana Ammanin lähelle pilottikohde, jossa QS-Housea voidaan testata todellisessa käytössä. Lisäksi selvitämme yhteistyömahdollisuuksia Punaisen Ristin ja YK:n kanssa”, visioi Piispanen.

Tutustu tarkemmin Quicksafe-House -innovaatioon.

Onko sinulla idea, jossa on potentiaalia kasvubisnekseksi? Tutustu Yritystehtaan palveluihin startupeille tai ota yhteyttä valmentajiimme.

Yritystehdas

Written by Yritystehdas